- 300-350 gr carne (poate fi si peste)
- un cartof mediu
- un morcov mediu spre mic
- o ceapa mica
- 2 oua de prepelita sau juma ou gaina
- 1-2 catei usturoi
- 1 lingura cu varf patrunjel
- 1 lingura cu varf marar
- ulei masline, sare, nucsoara, rocie condiment de genul tarhon, maghiran, oregano, dupa gust ;)
Cartoful si morcovul se pun la fiert. Carnea este de preferabil sa o cumparati bucata si sa o tocati dv. in robotul de bucatarie sau masina prin sita cea mai fina. Se toaca marunt ceapa si verdeata, iar usturoiul si morcovul se dau prin razatoarea fina, cartoful prin razatoare mai mare.Apoi le adaug pe toate, impreuna cu ouale, peste carne in robotul de bucatarie, pentru a obtine o pasta fina, la care adaug dupa gust sare si nucsoara (un condiment des intalnit in retete copiilor si un inlocuitor al piperului).
Se incinge cuptoul la 200-220 gr C. Pe o tava se pune hartie de copt si pe deasupra ei 2-3 linguri de masline. Se formeaza chiftelute mici rotunde, se rotesc prin uleiul de masline si se aseaza frumos in tava. Se lasa la cuptor aprox 50 de min, in functie si de carnea folosita. Pt somon se lasa 40 min, pt pasare 50, iar vita 55-60. Se poate pune in cuptor si un vas cu apa pt face crusta foarte moale.
Pofta buna!
3 dec. 2010
Chiftelute de carne pentru copii, gatite sanatos
Etichete:
alimentatia,
alimentatie,
alimente pentru bebelusi,
alimente pentru copii,
bebe,
bebelus,
copii,
copil,
diversificare,
reteta,
retete,
sanatate
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu