- juma cana de orez
- cateva pastai de fasole verde (proaspata sau congelata)
- 1 dovlecel mititel,
- 1 morcov mediu spre mic
- 1-2 catei de usturoi (dupa gust)
- 1 lingura de ulei masline
- 1 sare, nucsoara
Orezul si fasolea se pun in apa cu sare si se mai lasa 10 min dupa ce apa a inceput sa clocoteasca. Intre timp se da prin razatoarea mare sau se toaca dovlecelul, iar usturoiul si morcovul se dau prin razatoarea fina. Toate alimentele se amesteca, inclusiv cu putina apa (4-5 linguri) in care a fiert orezul, cu 1 lingura de ulei de masline si se adauga dupa gust sare si nucsoara. Se pune acoperit in cuptorul incins (200 gr C) si se lasa 30 de minute.
Se poate servi ca atare sau cu smantana. Banuiesc ca ar putea merge sa se adauge, inainte de a pune la cuptor, si o mana de patrunjel proaspat.
3 dec. 2010
Orez cu legume, la cuptor
Etichete:
alimentatia,
alimentatie,
alimente pentru copii,
dovlecel,
legume,
morcov,
orez,
reteta,
retete,
sote
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu