17 dec. 2011

Cum sa ne crestem si sa ne pastram sanatatea!

In special pentru parinti bio si pentru toti cei care vor sa minimizeze contactul cu chimicalele!

Intr-o era in care poluarea a luat o amploare maxima, in care nu exista o inspiratie de aer care sa nu aduca un plus de noxe organismului, in care pestele din rauri a devenit un  alergic pentru noi si mai ales pentru copii, in care tot ce ne inconjoara este plin de chimicale, pornind de la medicamente, crème pana la produsele de curatenie, eu am ales sa caut si alternativele bio, mai ales de cand am devenit parinte si mai constienta de efectele negative ale poluarii si chimicalelor asupra organismului uman.

Pentru copil m-am gandit prima oara la un detergent de vase bio, apoi la solutiile de curatat baia, wc-ul, covoarele, cuptorul, rufele etc. Asa am ajuns pana la urma sa activez in life-care, care aduce in Romania  produse bio de la diverse firme din Germania, Franta, SUA etc.

Exista sampoane, geluri de dus, crème atat de fata, cat si de tratament: antiinflamatorii, antireumatice, suplimente naturale – o gama foarte mare, produse de slabit, contra tusei sau de ridicare a imunitatii, etc.

Pentru a vizualiza catalogul, mergeti aici: http://www.life-care.com/catalog/

Daca doriti sa va inscrieti ca reprezentant, pentru a putea oferi si cunostintelor produse bio, ma puteti contacta. De asemenea, pentru cei care ma cunosc, imi pot cere un catalog si pot comanda prin mine. 

10 oct. 2011

Frosch - un brand ecologic, castigator a noua oara!

Frosch a fost denumita in 2011, pentru a noua oara, cea mai de incredere marca de produse de curatat!

Marca “Frosch” a marcat acum 25 ani debutul unei linii de succes in randul detergentilor ecologici de uz casnic. Toate produsele sunt fabricate in Mainz – Germania sau Hallein – Austria si indeplinesc cele mai inalte standarde de calitate.

Frosch - DIFERIT! DE CE?

- produsele sunt biodegradabile, toate ingredientele folosite fiind biodegradabile in proportie de 98% sau mai mult, pentru reducerea gradului de poluare
- niciuna din formulele utilizate nu contine componente animale
- pentru producerea lor se folosete un dozaj minim de parfum, reducand astfel riscul eventualelor alergii cauzate de parfumanti
- se utilizeaza doar coloranti din industria cosmetica cu maxima compatibilitate fata de piele si in cantitate minima in comparatie cu alte produse de curatare

GAMA FROSCH contine:

Detergenti lichizi pentru rufe in 3 variante Aloe vera , Color, Fine si lana (actioneaza moderat asupra fibrelor, cu proteine naturale din grau )

Balsamuri pentru rufe, contin ingredienti activi din plante ce protejeaza fibrele naturale, lasand rufele sa “respire”. Sunt disponibile in 4 arome: Floare de Bumbac, Aloe Vera, Lapte Migdale, Trandafir Salbatic -750 ml - 9 lei. Il folosesc si sunt multumita.

Creme de curatare: curata puternic si igienizeaza cu ajutorul prafului de marmura si a extractelor naturale din plante sau minerale si sunt 98% biodegradabile.-  500 ml - 6lei. Eu l-am incercat si e intr-adevar f eficient, imi place mult mai mult ca cif.

Lotiune curatare universala cu bicarbonat: datorita acestui ingredient natural produsul este ideal pentru utilizarea in bucatarie chiar alaturi de alimente.

Detergent pentru vase lichid, lotiune si balsam: au efectul degresantilor ecologici datorita cojii de lamaie; 98% biodegradabile - 7 lei

WC Gel: indeparteaza piatra si mizeria si este disponibil in 2 arome- otet si lamaie

Solutie curatat geamuri: avand spirt ca si ingredient principal, curata suprafetele fara sa le afecteze; 98% biodegradabil

Odorizant pentru camera: inspirat din stiinta antica a aromoterapiei, are uleiuri esentiale, incitante, relaxante si proaspete - 26 lei

ERDAL, gama pentru ingrijirea incaltamintei, are formule speciale ce contin ceara de albine sau ulei de migdale, confera stralucire deosebita, fara a necesita lustruire.

Produsele sunt disponibile in 3 culori: negru, maro, neutru.

Gama contine: tub luciu, crema 2in1 ,burete stralucire, spray piele intoarsa (protejeaza si permite respiratia naturala a pielii), spray impregnare incolor, lotiune curatat piele (mentine pielea moale si stralucitoare)

EMSAL, gama contine lotiune curatare si protectie podele si parchet, lotiune antistatica ingrijire mobila. lotiune antistatica luciu mobila cu ulei de migdale


Cu o experienta de 150 ani in curatare si ingrijire, Grupul Werner & Mertz, caruia ii apartine brand-ul Frosch, s-a simtit intotdeauna responsabil pentru generatiile viitoare si a fost unul din precursorii conceptului de dezvoltare durabilă in domeniul produselor de curătat de uz casnic.

Produsele brandului Frosch pot fi gasite in Auchan, Carrefour, Cora si DM Drogerie Markt. Produsele brandului Erdal in Kaufland si Cora, iar brandul Emsal in Auchan si sunt distribuite exclusiv de catre SC Maresi Foodbroker Romania SRL.




surse: http://www.sfatulmedicului.ro/Diverse/frosch-un-brand-ecologic-frosch-broscuta-eco_9141
si
http://www.shoppingnews.ro/lifestyle/news/produse-eco-pentru-curatat-casa~-de-la-frosch.html

sau pt a vedea poze ale produselor: http://www.avantaje.ro/Familie-casa/Noutati-Shopping/Frosch-un-brand-ecologic-de-produse-de-curatare-1677955

28 sept. 2011

Copiii din ziua de azi sunt mai bolnaviciosi

Nu de putine ori am auzit de la femei in varsta spunand ca pe vremea lor ele nu mai dadaceau atata copii si nici nu se imbolnaveau una doua ca odraslele noastre in ziua de azi.

Asa ca, contrariata de "laudele" bunicilor, am intrebat si eu doctorita din spital, care a recunoscut ca azi copiii sunt mult mai bolnaviciosi. DAR DE CE? am intrebat dorind sa aflu un raspuns avizat. Raspunsul pare foarte pueril, sta sub nasul fiecaruia: din cauza mancarii! Carnea plina de hormoni, legumele de pesticide si alte substante chimicale menite sa creasca productia cat mai rapid, sau modificari genetice si produse semi sau finit preparate pline de aditivi chimici.

Dar se pare ca masa mare a populatiei nu da importanta acestui aspect. Majoritatea se resemneaza sub ideea ca asta este lumea in care traim, ca trebuie sa ne adaptam copii la ea, dar uitam si de "efectele secundare" ale acestei adaptari: slabirea organismului, predispunerea marita la boli si viitori monstri creati de productia de masa...

5 aug. 2011

Desert de avocado

Varianta 1:

avocado - 2 bucati sau 1 buc cam de 1/2 kg,
lapte - 1 cana
zahar, preferabil brun - 3-4 lingurite
lamaie verde - 1 buc

Se paseaza toate, se adauga zahar dupa gust. Se pune la rece minim 2 ore, in castronele mici de desert. La servire se pot adauga nuci carmelizate cu zahar pe aragaz sau fistic.

Exista si varianta 2:

avocado - 2 bucati

lapte - 1/3 cana
frisca condesata - 1 cana
zahar, preferabil brun - 3-4 lingurite
lamaie verde - 1 buc

Se amesteca frisca cu zaharul pana se intareste si se pune la frigider.
Avocado si lamaia se paseaza pana devine pasta.
Intr-un bol mai marisor, se amesteca pasta de avocado cu frisca si laptele, pana se omogenizeaza totul.
Se pune in castronele mici de desert si se lasa la frigider minim 2 ore.


Pofta buna!!



Piure nutritiv de avocado pt bebelusi

Fructele de avocado contin mai multi nutrienti decat oricare alt fruct, fiind o sursa grozava de antioxidanti, vitamina E, care ajuta sistemul imunitar. Deasemenea, sunt bogate in grasimi monosaturate, acestea sunt grasimile “bune” care ajuta la prevenirea bolilor de inima. Continutul bogat in calorii a fructelor de avocado le face sa fie o mancare ideala pentru copii in crestere.


Retete de la 6 luni:


Piure de avocado cu lapte

Taiati un avocado mic pe jumatate, indepartati samburele, apoi pulpa scobiti-o cu o lingurita si amestecati-o cu putin lapte pana se formeaza pasta.



Piure de avocado cu banana



1 avocado, 1 banana bine coapta, 2-3 linguri de lapte (din cel ce il bea bebelusul normal).

Pasati avocado impreuna cu banana si laptele.

Puteti inlocui banana cu papaya. In acest caz, laptele este optional.

6 iul. 2011

Atentie: Pneumonia se transmite si poate fi mortala

Deoarece copilul meu a facut de 2 ori pneumonie, am inceput sa ma documentez mai mult despre aceasta boala, si va fac si voua cunoscute informatiile pe care le-am cules:

Definitie
Pneumonia este boala caracterizata prin inflamarea plaminilor si care este cauzata de bacterii, virusi, micoplasme sau iritanti chimici. Este o infectie sau o inflamare grava in care sacii de aer se umplu de puroi si de alte lichide, care poate evolua acut sau cronic.Pe langa pneumonia de cauza infectioasa, parenchimul pulmonar se poate inflama prin contactul cu iritanti chimici sau fizici. In acest caz vorbim de pneumonita.
La nivel pulmonar se desfasoara procesul vital al respiratiei. Oxigenul trece din caile respiratorii in sange, iar produsii de catabolism, cum ar fi dioxidul de carbon, sunt transferati din sange in caile respiratorii, pentru a fi eliminati la exterior. Astfel, deteriorarea functionalitatii pulmonare pune in pericol viata pacientului.

Forma cea mai frecventa de pneumonie este inflamatia de cauza bacteriana, provocata de pneumococi, care se recunoaste foarte bine la un examen radiografic. Riscul de pneumonie este ridicat daca tesutul pulmonar este deja deteriorat prin afectiuni preexistente.

Tratamentul pneumoniei cuprinde masuri generale de ameliorare a simptomatologiei si de anihilare medicamentoasa a agentilor patogeni. Rata de mortalitate a pacientilor cu pneumonie este relativ mare, foarte periculoase in acest sens fiind infectiile nosocomiale (contractate in spital) cu agenti patogeni rezistenti la medicatia actuala. In cazurile grave apare insuficienta respiratorie sau cardiaca. In prezent exista formule de vaccin impotriva anumitor germeni care determina pneumonia.

Care sint cauzele

Pneumonia este o infectie a plaminilor care poate fi cauzata de diferite tipuri de microbi, respectiv bacterii, virusi, ciuperci si paraziti. Desi diferite tipuri de pneumonie tind sa afecteze copiii de diferite grupuri de virsta, pneumonia este de obicei cauzata de virusi. Citiva virusi care cauzeaza pneumonia: virusul gripal, virusul respirator, virusul paragripal, si adenovirusul.
Termenul pneumonia dubla este un termen de moda veche, menit sa indice ca pneumonia implica amindoi plaminii. Acest termen, desi suna impresionant, are semnificatie clinica mica, o data ce pneumonia afecteaza amindoi plaminii.

Simptome
Citeodata, singurele simptome ale unui copil sint febra si respiratia rapida. Si citeodata, cind pneumonia este localizata in partea de jos a plaminilor, linga abdomen, se poate sa nu fie nici un fel de problema legata de respiratie - doar febra si dureri ale abdomenului. Cind pneumonia este cauzata de bacterii, copilul infectat se imbolnaveste relativ foarte repede, cu instalarea neasteptata a febrei ridicate si a respiratiei rapide neobisnuite. Cind pneumonia este cauzata de virusi, simptomele tind sa apara mult mai treptat si adesea sint mai putin severe decit atunci cind pneumonia este cauzata de bacterii. Respiratia grea ar putea sa fie mai obisnuita in pneumonia virala.
Unele tipuri de pneumonie cauzeaza simptome care dau explicatii importante despre microbul care cauzeaza boala. De exemplu, la copiii mai mari si la adolescenti pneumonia datorata micloplasmei (pneumonia ambulanta) este recunoscuta pentru cauzarea durerilor de git si de cap, pe linga simptomele obisnuite ale pneumoniei. La copiii mici, pneumonia datorata Chlamidiei poate cauza conjunctivita (inrosirea ochilor) cu doar o imbolnavire usoara si fara febra. In pneumonia datorata Pertussis (bacteria care provoaca tusea) copilul poate sa aiba reprize lungi de tuse, sa se invineteasca din cauza lipsei de aer sau sa scoata un sunet ca si cum ar tusi cind incearca sa respire.


Tipuri
Pneumonia lobara afecteaza una sau mai multe sectiuni (lobi) ale plaminilor. Pneumonia bronhica (sau bronhopneumonia) afecteaza parti ale ambilor plamini. Pneumonia bacteriana este cauzata de diferite bacterii, printre care cea mai cunoscuta este pneumonia pneumococica. Pneumonia virala este cauzata de diferiti virusi, aceasta fiind cauza a jumatate din totalul cazurilor de pneumonie. Pneumonia micoplasmica este cauzata de micoplasme, cei mai mici agenti vii ai bolilor umane, care au atit caracteristicile bacteriilor, cit si ale virusurilor, dar nu intra in nici una dintre aceste doua categorii. Acesti agenti cauzeaza in general o pneumonie usoara, foarte raspindita, care afecteaza toate categoriile de virsta. Alte pneumonii mai putin frecvente pot fi cauzate de inhalarea alimentelor, a lichidelor, a gazelor, a prafului sau de fungi.

Virusii sint contagiosi
Virusii, precum si bacteriile care cauzeaza pneumonia sint contagiosi si se gasesc de regula in fluidele din gura si din nasul unei persoane infectate. Boala poate fi raspindita prin tuse si stranut, prin intermediul paharelor sau canilor si a vaselor, si prin folosirea tesaturilor si a batistelor

Perioada de incubatie
Perioada de incubatie pentru pneumonie variaza, depinde de tipul de virus sau de bacterie care cauzeaza infectia. Citeva perioade de incubatie caracteristice sint: virusul respirator, 4-6 zile; gripa, 18-72 ore. Cu tratament, majoritatea tipurilor de pneumonie cauzate de bacterii pot fi vindecate in una-doua saptamini. Pneumonia virala poate dura mai mult. Pneumonia micoplasmala ar putea fi vindecata complet in 4-6 saptamini.

Tratamentul de acasaDaca doctorul a prescris antibiotice pentru pneumonia cauzata de bacterii a copilului dumneavoastra, dati-i medicamentele prescrise dupa cum spune si atita timp cit spune doctorul. Astfel, copilul dumneavoastra se va recupera mai repede si va micsora sansele ca infectia sa se raspindeasca printre ceilalti membri din casa. Incurajati-va copilul sa bea lichide, in special cind are febra. Intrebati-va doctorul inainte sa folositi vreun medicament pentru tratarea tusei copilului, o data ce stapinirea bolii opreste eliberarea mucozitatii plaminilor, iar aceasta nu poate fi de ajutor in toate cazurile de pneumonie. Daca copilul are dureri ale pieptului, incercati o perna incalzitoare sau comprese calde in zona pieptului. Luati temperatura copilului cel putin o data in fiecare dimineata si anuntati doctorul daca ajunge la o temperatura de 38,9 grade Celsius. Verificati buzele si unghiile copilului pentru a va asigura ca sint trandafirii si roze, nu albastrii sau gri - semn ca plaminii copilului nu obtin oxigen suficient.

Care sint tratamentele conventionale
Doctorii pun de obicei diagnosticul pneumoniei dupa o examinare fizica a copilului, si posibil o radiografie la piept, teste ale singelui, si citeodata cultivarea bacteriilor mucozitatii produse de tuse. In majoritatea cazurilor, pneumonia poate fi tratata cu antibiotice pe care puteti sa i le dati sa le inghita acasa. Tipul de antibiotic folosit depinde de tipul de pneumonie. Copiii mici pot fi spitalizati daca pneumonia lor este cauzata de Pertussis (bacteria care provoaca tusea) sau alta pneumonie cauzata de bacterii, sau daca exista o infectie a plaminilor care s-ar fi putut raspindi in singe.
Copiii pot fi internati daca au boli cronice, boli care pot afecta sistemul imunitar; daca vomita atit de mult incit nu pot lua medicamente pe cale bucala; daca au probleme cu respiratia; daca au pneumonie recurenta sau daca pielea lor are o culoare care arata ca ei nu obtin oxigen suficient.

Cum tratam pneumonia? Specialistul va pune diagnosticul pe baza antecedentelor medicale ale bolnavului, a radiografiei toracice, analizelor de sange si examenului clinic. Eficienta tratamentului este influentata si de varsta, diagnosticarea precoce, natura infectiei, starea de sanatate a persoanei. De obicei, medicul recomanda antibiotice pentru o perioada de 7-21 de zile, in functie de agentul patogen si de severitatea afectiunii. In cazurile grave, antibioticele vor fi administrate intravenos in primele zile, pana cand se constata ameliorarea simptomelor. In cazul pneumoniei bacteriene, dupa inceperea tratamentului, febra cedeaza in una-doua zile, iar celelalte simptome se amelioreaza. In afara de preparatele farmaceutice, sunt necesare si alte masuri terapeutice: regim dietetic, medicamente care sa combata sdurerile de piept, febra, tusea, uneori fiind nevoie si de oxigenoterapie. Foarte important! Tratamentul trebuie urmat cu strictete, pe perioada stabilita de medic, chiar daca simptomele au disparut, deoarece exista adeseori riscul unei recaderi, care poate fi mai grava decat boala in sine. Putem preveni boala? Prevenirea pneumoniilor devine din ce in ce mai importanta, tinand cont de agresivitatea acestor afectiuni. Atentie, vaccinul antipneumococic nu poate fi administrat femeilor insarcinate, celor care alapteaza si copiilor mai mici de doi ani. O prima masura de prevenire a celorlalte tipuri de pneumonii este tratarea oricarei infectii a cailor respiratorii care nu se amelioreaza in cateva zile. Medicul iti poate recomanda medicamente pentru combaterea febrei, tusei si durerii, precum si antiseptice locale (picaturi de nas, gargara etc.). Importanta este si hidratarea, asa ca bea cat mai multe lichide: apa, ceaiuri, sucuri naturale de fructe, supe. De asemenea, trebuie evitat contactul cu persoanele care sufera de o infectie a cailor respiratorii (gripa, guturai) sau de varicela ori rujeola. Dobandirea acestor infectii reprezinta un factor de risc pentru pneumonie, ca si fumatul, de altfel. Daca ai simptome de pneumonie: * Consulta fara intarziere medicul. Un diagnostic si un tratament precoce ajuta la o mai rapida vindecare. * Respecta cu strictete recomandarile. Boala se poate prelungi una-doua saptamani, asa ca urmeaza tratamentul chiar daca simptomele s-au ameliorat sau au disparut. *Un rol important in vindecare il joaca si odihna. *Ceaiurile de plante pot constitui un foarte eficient tratament adjuvant, care grabeste vindecarea si impiedica recidiva. In perioada de tratament, dar si in cea de convalescenta se recomanda consumul a doua-trei cani pe zi cu infuzii de salvie, catina alba, maces, ienupar, scai-vanat, patlagina scorus de munte. De asemenea, se administreaza si Echinacea, sub forma de tinctura sau capsule.


Incidenta pneumoniilor
Anual se inregistreaza 3 pana la 5 milioane de decese datorita pneumoniei. In Europa de vest, pneumonia ocupa locul I intre cele mai frecvente cauze de deces de etiologie infectioasa.
Grupele de risc sunt reprezentate de persoanele cu imunodepresie, persoanele in varsta si copiii mici. Se estimeaza ca 5% din totalul persoanelor internate in spital sufera de pneumonie. Aproximativ 1 pana la 5% din bolnavi au contractat boala prin manevre iatrogene (tehnici medicale).
S-a constatat ca varful de incidenta este atins mai ales de pneumoniile virale si cele produse de pneumococi in lunile reci ale anului.

surse:

www.copilul.ro/pediatrie/boli-contagioase/Pneumonia


www.revistafelicia.ro/cum_scapi_de_pneumonie.html


www.romedic.ro/pneumonia

mai cititi si www.netmedic.ro/Pneumonia_la_copii








14 iun. 2011

Donez hainute fetita sub 1 an - Bucuresti

daca are cineva nevoie sau cunoasteti pe cineva caruia i-ar prinde bine, dati-mi un semn de viata. Sunt hainute bune, stranse de la fetita mea de la 0 luni pana la 9 luni.

6 iun. 2011

Esential daca va internati cu copilul

Pe langa toate cele necesare, pe care le-am trecut intr-un post anterior, nu uitati ceva esential:

Evitati contactul cu alti copii, iesitul pe colidoare si la fiecare revenire in camera dezinfectati-va cu un gel sau sapun antibacterian!

Momentan sunt epidemii de pneumonie care se iau f usor mai ales daca copilul are sistemul imunitar scazut. Pneumonia poate fi cauzata de bacterii si virusi si se poate transmite si printr-un stranut.

Un alt pericol foarte mare in spitale il reprezinta enterovirusii. Un copilas care statea de 6 zile in spital pentru pneumonie s-a imbolnavit cu o zi inainte de externare de enterocolita, fiind pus in cateva ore pe perfuzii.

Un simplu iesit din camera si mai ales mersul la toaleta sau la spatiul special amenajat pentru aruncarea pampersilor reprezinta o cale de a contacta un virus/bacterie. De aceea imediat este nevoie de folosirea unui antibacterian. Eu recomand mai curand gelul, pentru ca nu necesita clatire.

23 ian. 2011

Uleiul de arbore de ceai (tea tree)

TOP 4 utilizari ale acestui ulei esential incredibil de util:

1. Dezinfectant. Patru sau cinci picaturi din acest ulei pe scutece (pt cele care folosesc scutece bio) sau ma gandesc si la chilotei, ucide microbii si mirosurile. Lasati 2-3 ore inainte de spalare in mod normal (40 de grade) – ajuta de dezinfectarea scutecelor.

2. Antiseptic. Spala si curata rani minore. Dizolvati 2-3 picaturi de ulei in 300ml de apa, apoi aplicati pe rana.

3. Inhalare. Utilizarea uleiului Tee-Tree intr-o inhalare de aburi poate fi o metoda foarte eficienta in alinarea infectiilor respiratorii, raceala sau gripa. Adaugati cinci picaturi la un bol de apa clocotita, se acopera capul cu un prosop si inhalati vaporii timp de cateva minute.

4. Anti-fungal. In timpul sarcinii poate fi folosit pentru a face fata aftelor si eczemelor: combinati 1.5 lingurite de ulei si o treime de lingurita de ulei de lavanda. Adaugati 2-4 picaturi din acest amestec la o baie calda si stati in apa timp de 10 minute.

Ingrediente: ulei esential de tee-tree organic, limonene. Nu contine: SLA, SLS, parabeni, arome sintetice si conservanti. Realizat manual in sistem FairTrade.

preluat de pe www.organicbaby.ro/cosmetice-bio-bebelusi-copii

Pentru alte preturi, mai micute, precum si pt alte uleiuri:
www.uleiurivolatile.ro
Am aflat de la mamele bio, ca la clatirea rufelor se foloseste ulei esential recomandate pentru uz intern. Cele pt uz extern pot pata hainele.

22 ian. 2011

Jucarii haioase

Tocmai am luat din Auchan niste jucarii de plus mortale, arata chiar mai bine ca in poze :D. Si nici macar nu sunt scumpe. La 25 cm una este la un pret de 7,42 lei.