Cautand sa-i prepar fetitei mele si altfel pestele, am dat iama prin cartile de bucate si cu greu am gasit ceva, dupa care am facut o adaptare pentru bebe.
Pentru 2 portii:
- 100 gr de peste fiert dezosat (fiert cat sa va permita dezosarea) si eventual dat prin masina de tocat
- 1 cartof mai marisor (100 gr)
- 2-3 linguri de ulei masline
- 1 ceapa mica
- 1/2 catel usturoi
- o telina medie spre mica
- 2 maini de branza rasa maturata(de la Napolact)/parmezan
- 150 gr de smantana slaba
- pesmet
- optional sare, de preferat de mare, neiodata
*Se curata si fierbe intreg cartoful (se adauga in apa clocotita si se tine pana se inmoaie).
*Se incinge cuptorul la 200 grade.
*In acest timp ceapa si usturoiul se curata si se taie marunt, iar telina se rade. Impreuna se calesc in 2 linguri de ulei 10 minute la foc mic, amestecand mereu. Apoi se aseaza ca pat intr-un vas mic de cuptor.
*Se adauga pe deasupra pestele si apoi smantana amestecata cu 1 mana de branza/parmezan.
*Cartoful fiert se rade, se amesteca cu putin ulei de masline si se adauga si el, peste smantana.
*Se da la cuptor pentru 20 de minute. Cu 5 minute inainte de a se termina, se presara pe deasupra branza rasa/parmezan si pesmet.
Se poate servi cu cateva picaturi de lamaie.
Daca este prea uscata pentru bebe al vostru, se poate amesteca la servire cu putin kefir/iaurt sau zeama de supa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu