Doi doctori, doua idei diferite: unul cu talonete, altul fara, unul specifica sa-i tina glezna, celalalt insista sa fie din piele. Asa ca am inceput si documentarea pe cont propriu si in niciun articol citit nu specifica nicaieri de necesitatea talonetei. Majoritatea autorilor sustineau urmatoarele:
- Mergeti la cumparat incaltari doar dupa-amiaza, cand picioarele sunt obosite si deci mai umflate. Eu nu iau incaltari pana ce nu o vad pe fetita mea mergand cu ele, semn ca se simte confortabil.
- Incaltarile sa fie cu un deget mai mari. La sandale e lesne de vazut, la pantofi sau ghete se verifica daca va intra un deget la calcai.
- Sa fie piele sau textil, permitand o buna respiratie, bebelusi transpirand si mai mult ca un om matur. Se recomanda, la fel ca la adulti, alternarea perechilor de incaltari, de la o zi la alta, pentru a permite uscarea interiorului. Transpiratia poate duce la instalarea micozei.
- Talpa sa fie antiderapanta.
- Sa fie o incaltaminte comoda, dintr-un material mai curand moale, decat rigid, talpa flexibila, sa nu fie grele, degetele sa fie protejate, sandalele avand gauri mai mult in lateral sau pe calapod. Sa fie bine prinse pe picior, nu papuc. Sa nu fie prea mari, bebelusul putandu-se impiedica.
- Si nu cel din urma punct, ba unul esential: bebelusul isi formeaza cel mai bine mersul descult. Asadar, in casa, daca exista riscul de a aluneca, cautati soseste antiderapante sau il lasati cu piciorusele libere.
Pentru cele care au drum in zona Sebastian aproape de intersectia cu Calea Rahovei: exista un magazin cu preturi de fabrica, de unde am luat ghetute/pantofi piele interior si exterior, comode si cu talonete, cu pret in jur 60-80 de ron/pereche.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu