3 dec. 2010

Orez cu legume, la cuptor

- juma cana de orez
- cateva pastai de fasole verde (proaspata sau congelata)
- 1 dovlecel mititel,
- 1 morcov mediu spre mic
- 1-2 catei de usturoi (dupa gust)
- 1 lingura de ulei masline
- 1 sare, nucsoara

Orezul si fasolea se pun in apa cu sare si se mai lasa 10 min dupa ce apa a inceput sa clocoteasca. Intre timp se da prin razatoarea mare sau se toaca dovlecelul, iar usturoiul si morcovul se dau prin razatoarea fina. Toate alimentele se amesteca, inclusiv cu putina apa (4-5 linguri) in care a fiert orezul, cu 1 lingura de ulei de masline si se adauga dupa gust sare si nucsoara. Se pune acoperit in cuptorul incins (200 gr C) si se lasa 30 de minute.

Se poate servi ca atare sau cu smantana. Banuiesc ca ar putea merge sa se adauge, inainte de a pune la cuptor, si o mana de patrunjel proaspat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu