6 iun. 2010

Budinca de peste pentru bebelusi

Cautand sa-i prepar fetitei mele si altfel pestele, am dat iama prin cartile de bucate si cu greu am gasit ceva, dupa care am facut o adaptare pentru bebe.


Pentru 2 portii:

- 100 gr de peste fiert dezosat (fiert cat sa va permita dezosarea) si eventual dat prin masina de tocat
- 1 cartof mai marisor (100 gr)
- 2-3 linguri de ulei masline
- 1 ceapa mica
- 1/2 catel usturoi
- o telina medie spre mica
- 2 maini de branza rasa maturata(de la Napolact)/parmezan
- 150 gr de smantana slaba
- pesmet
- optional sare, de preferat de mare, neiodata

*Se curata si fierbe intreg cartoful (se adauga in apa clocotita si se tine pana se inmoaie).

*Se incinge cuptorul la 200 grade.

*In acest timp ceapa si usturoiul se curata si se taie marunt, iar telina se rade. Impreuna se calesc in 2 linguri de ulei 10 minute la foc mic, amestecand mereu. Apoi se aseaza ca pat intr-un vas mic de cuptor.

*Se adauga pe deasupra pestele si apoi smantana amestecata cu 1 mana de branza/parmezan.

*Cartoful fiert se rade, se amesteca cu putin ulei de masline si se adauga si el, peste smantana.

*Se da la cuptor pentru 20 de minute. Cu 5 minute inainte de a se termina, se presara pe deasupra branza rasa/parmezan si pesmet.

Se poate servi cu cateva picaturi de lamaie.

Daca este prea uscata pentru bebe al vostru, se poate amesteca la servire cu putin kefir/iaurt sau zeama de supa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu