Impinsa de la spate de doctorii romani si de mama, am inceput diversificarea pe la 5 luni si ceva. Foarte important este sa nu i se dea copilului o cantitate mare. Trebuie obisnuit treptat atat organismul, cat si gustul sau. Se incepe cu o lingurita in prima zi, doua in a doua zi etc. Am inteles ca o reactie vizibila a organismului de respingere ar trebui sa apara dupa 4 zile. Deci eu ii dadeam la inceput cel putin 4 zile doar un aliment nou pentru a vedea toleranta. Abia apoi introduceam altul tot asa cel putin patru zile.
De asemenea este foarte important ca bebelusul sa accepte cu placere noul aliment. Daca este fortat, bebelusul poate dezvolta anorexie rebela sau inapetenta rebela (refuzul de a manca), fiind foarte greu de tratat la o varsta atat de frageda si avand implicit efecte directe asupra dezvoltarii organismului copilului.
Pana la varsta de un an, conteaza sa manance, nu conteaza cum (in biberon, amestecat cu lapte sau altceva, etc). Nu va puneti cu bebe sa-l lasati nemancat sperand sa-i dati o lectie sau ca va manca la masa urmatoare, pentru ca pana la varsta de 1 an este foarte important sa-si ia energia necesara cresterii si dezvoltarii organismului.
Eu am inceput cu suc de morcov, strecurat prin comprese, apoi cu suc de mar. Ulterior am bagat si supica, fara carne. Se poate incepe cu supica de morcov si apoi treptat sa adaugati diverse. Si abia ulterior am inceput eu cu cerealele. Am folosit cateva luni de la Nestle, pentru fiecare etapa de varsta. De curand am descoperit de la Milupa, cereale bio, de la 6 luni, fara indulcitor, nu fac cocoloase si sunt si mai spornice si profitabile. Din cate stiu eu, pentru bebelusii supraponderali nu sunt tocmai indicate cerealele.
De la 6 luni am inceput sa-i bag si carne, inclusiv ficat. Un doctor mi-a recomandat sa nu ii dau si zeama in care se fierbe carnea. Se recomanda carne de animal batran, pentru ca cel tanar are niste enzime care pot dauna bebelusului. De asemenea, trebuie avut grija si cat timp fierbem carnea, pentru a nu distruge toate toate vitaminele. (pentru anumite metode de a le prepara am gasit si un site http://www.medicultau.com/sanatatea-familiei/mama-si-copilul/alimentatia-nou-nascutulul-sugarului-sl-copilului/cand-si-cum-dam-carne-ficat-de-pasare-creier-si-peste-copilului-mic-.php). In final portia de carne trebuia sa ajunga intre 30-50 gr. / zi. Branza si iaurt am inceput sa-i dau la 7 luni. Am inceput sa-i bag si galbenus cate un sfert. Cand am inceput sa-i dau un galbenus intreg, nu ii dadeam si carne. Peste am introdus la varsta de 8 luni. Nu luati pangasius!!!! Cititi despre el, este foarte nociv pentru om (http://www.dietmindspirit.org/2008/01/30/why-you-shouldnt-eat-this-fish-pangas-pangasius-vietnamese-river-cobbler-white-catfish-gray-sole/)
Foarte importamt este sa nu incercati sa-i dati cu de-a sila mancare, citit efectele secundare: Lipsa poftei de mancare
Rabdarea dv inseamna sanatatea bebeluslui si debutul unui bun metabolism ;)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu