25 sept. 2010

Sunt necesari 3.800 de oameni

Sunt necesari in medie de 3.800 de oameni pentru a salva viata copilului de 10 luni, Maria Sentes, caruia in data de 22 septembrie 2010 i s-a pus diagnosticul cancer la sistemul nervos autonom.
cazul este prezentat, impreuna cu rezultatele analizei si conturile pentru donatii, in articolul http://experientedemamici.blogspot.com/2010/09/nu-toti-parintii-au-noroc.html.
Deci sunt necesari in medie 3.800 care sa doneze fiecare 10 Euro. Aceasta este o medie orientativa, caci pot fi si care dau 5 euro si in acest caz ar fi nevoie de 7600 oameni. Sau unii pot da mai mult si compenseaza diferenta unde s-a putut da mai putin. Nu este greu, tocmai de aceea am facut acest calcul, pentru a va arata ca daca fiecare om ar da cat ar putea, ar salva viata acestei fetite de 10 luni. Ideea este ca acest copil trebuie operat in saptamana aceasta, pentru a nu intra in paralizie.
Vrei sa faci parte dintre cei 3.800 care pot contribui la salvarea vietii ei?
Adaugari ulterioare:
Datorita oamenilor care s-au gandit o clipa la suferita familiei Sentes, si au facut chiar si mica donatie, ei au reusit sa ajunga in Franta. Dupa primele investigatii, doctorul care a facut investigatiile i-a spus Adrianei ca tumora este intr-adevar foarte mare, dezvoltandu-se pe langa niste vase de sange. In aceste conditii este foarte greu sa fie operata acum. Va trebui sa inceapa sedintele de chimioterapie tot in Franta (cateva luni) pentru a incerca sa o micsoreze inainte de operatie, astfel costurile s-au ridicat simtitor, iar ei au nevoie in continuare de ajutorul nostru umanitar. Printre altele s-a descoperit ca are o afectiune la un ochisor, ceea ce pare a fi metastaza.
Chiar si o donatie de 10 ron, 10 euro, poate conta in conditiile in care fiecare care ar primi acest mail ar face acest gest umanitar in conturile de mai jos deschise pe numele mamei Mariei, Adriana Sentes.
Conturile sunt deschise la Volksbank Romania
IBAN: RO84VBBU2513SM4642222790 – sucursala SMB – RON
IBAN: RO69VBBU2511BU4642221102 – sucursala Ghencea – EUR swift code VBBUROBU
Titular: Adriana Sentes
trimiteti mai departe mesajul, pentru ca toti cei care rezoneaza la suferita acestei familii, sa poate si ei ajuta.

3 comentarii:

  1. http://pulse.yahoo.com/_E7DCHSXL2FGXEY5LVA3DE46PZE/blog/articles/183334

    RăspundețiȘtergere
  2. Parintii Mariei au reusit sa stranga suma despre care s-a vorbit initial, datorita oamenilor minunati care i-au fost si vor fi alaturi.

    Mesaj din partea parintiilor Mariei:
    ” In cursul zilei de azi asteptam cu sufletul la gura programarea (speram sa ne cheme cat mai repede) si devizul din Franta in care sa ne spuna cu exactitate cat ne costa interventia si analizele pregatitoare pentru interventie.

    Din pacate medicii nu se pot pronunta in legatura cu recuperarea Mariei.
    Totul tine de biopsia ulterioara operatiei.

    Modul si costul recuperarii il vom afla abia dupa.

    Speram din tot sufletul ca toata povestea sa se termine cu operatia.

    Va multumim din tot sufletul voua si tuturor oamenilor minunati care ne-au ajutat si sunt alaturi de noi.
    Adriana si Marius “

    sursa: http://mariasentes.wordpress.com/2010/09/24/sa-o-ajutam-pe-maria/#comments

    Astfel ei au reusit sa plece in Franta.
    Dupa primele investigatii la Institutul Gustave Roussy a fost confirmat diagnosticul de neuroblastom. Doctorul care a facut investigatiile i-a spus Adrianei ca tumora este intr-adevar foarte mare, dezvoltandu-se pe langa niste vase de sange.. In aceste conditii este foarte greu sa fie operata acum. Va trebui sa inceapa sedintele de chimioterapie tot in Franta (cateva luni) pentru a incerca sa o micsoreze inainte de operatie. S-a descoperit ca are o afectiune la un ochisor, este ceea ce pare a fi metastaza.

    Se va mai face o investigatie sa vada daca tumora a afectat doar osul sau si maduva. Zilele acestea urmeaza sa-i faca biopsie moleculara pentru determinarea indicelui tumoral (sa stie cu ce se lupta – daca este un cancer ff agresiv sau mai putin agresiv).
    Vineri medicul care s-a ocupat de Maria se va intalni cu medicii chirurgi pentru a discuta despre cazul ei. Asteptam dupa intalnire mai multe amanunte despre situatia Mariucai si despre ce urmeaza sa se intample. In speranta ca acest cancer nu este unul foarte agresiv, haideti sa ramanem alaturi de Maria si familie chiar si cu un gand bun.

    In urma acestor constatari,din pacate costurile au crescut cu mult peste suma initiala.

    RăspundețiȘtergere
  3. Maria este sanatoasa acum!

    Scrisoare de la parinti:

    “Buna tuturor,

    Sunt extraordinar de fericita sa va anunt ca Maria este acum o fetita SANATOASA!
    Analizele au iesit toate negative iar marti va avea si interventia chirurgicala pentru extragerea cateterului.

    Acum urmeaza controale din trei in trei luni, timp de doi ani si dupa doi ani, din sase in sase luni, timp de inca trei ani.

    Va multumim din suflet pentru fericirea si linistea pe care ne-ati ajutat s-o dobandim!

    Va imbratisam cu drag,
    Adriana, Marius si Maria”

    sursa: http://mariasentes.wordpress.com/2011/06/22/maria-e-sanatoasa/

    RăspundețiȘtergere